Intro

De gemeentelijke academie is een kunstencentrum waar kinderen en volwassenen in een artistieke, culturele en inspirerende omgeving les volgen in muziek, woord en dans.

In een open geest wordt zowel de amateurkunstenaar als de professioneel-in-spe door gekwalificeerde leerkrachten begeleid volgens zijn of haar noden en wensen.
Dit gebeurt op basis van weldoordachte leerplannen, jarenlange ervaring op gebied van pedagogie en begeleiding en een lange termijn visie. Een persoonlijke, technische en artistieke ontwikkeling wordt gekoppeld aan groepsgebonden voorstellingen.

De dansers kunnen vanaf 6 jaar terecht in de dansinitiatie. Nadien volgen ze klassieke en/of hedendaagse dans.

Zij die hun verbale talenten willen ontwikkelen, kunnen vanaf 6 jaar de cursus "Woord" volgen waar zij via woordinitiatie en woordlab doorstromen naar toneel.

Muzikaal geïnteresseerden kunnen starten vanaf 6 jaar in de initiatiecursussen en vanaf 8 jaar ontrafelen ze via muzikale en culturele vorming, instrument (piano, klavecimbel, zang, strijkers, slagwerk, houtblazers of gitaar), koor en samenspel de geheimen van de muziek. Vanaf 12 jaar is er mogelijkheid om via elektrische gitaar, elektrische piano en basgitaar de wereld van jazz- en popmuziek te ontdekken.

De gemeentelijke academie staat open voor iedereen die zijn vrije tijd op een artistieke en creatieve manier wil invullen.